Home » Blog » Persoon in de kijker » Op nostalgische biotoer met Manon Macaron

Op nostalgische biotoer met Manon Macaron

11 April 2017
Op nostalgische biotoer met Manon Macaron

Lees meer over

Persoon in de kijker

Deel dit artikel

Manon Van Aerschot, beter bekend als Macaron Manon (macaronmanon.be) ging voor 2BIO op pad en haalde haar creatieve kook skills boven om met de 2BIO producten lekkere en originele gerechten op tafel te toveren. Naast het uitwerken van de recepten, maakte ze hier ook heel appetijtelijke foto’s van. Wij krijgen er alleszins al het water van in de mond! Ga zelf aan de slag met haar recepten.

De winkels bezoeken leek haar ook op het lijf geschreven. Winkels die 2BIO producten verkopen, van verschillende pluimage. Voor een groot deel had ze dan ook oprechte bewondering.

“De boeren , de originele winkels en de gepassioneerde zaakvoerders waar ik helemaal warm van word vanbinnen. Ze handelen vanuit hun liefde voor hun product, hun medemens, maatschappij, de natuur en hun gezondheid. Zonder daarbij voedingshypes te claimen of te verkondigen. Ze worden gelukkig als ze de perfecte rode kool kunnen kweken, een klant advies kunnen geven of elke dag verse gerechtjes kunnen maken, bereid met hun gezond verstand. Niks is te veel, ze doen hun job met hart en ziel. Ze hebben bovendien oog voor innovatie, het belang van marketing en communicatie."

Nostalgie


"Ze ontwikkelen hippe logo’s en slogans, stallen hun groenten en fruit uit als ware het zilver en goud. Ze organiseren workshops, communiceren via social media, delen recepten,… ze willen hun kennis delen. Ze willen anderen ervan overtuigen dat weten wat je eet echt belangrijk is. Dat we te veel rommel verorberen en dat het echt wel beter kan zonder in te boeten aan kwaliteit of moderniteit. Zij maakten me blij na enkele uren in de file, ze deden me glimlachen en mijn passie voor voeding nog meer aanwakkeren. Ze namen me mee naar mijn  herinneringen van vroeger, toen ik met mijn grootvader markten en boeren bezocht. Bij deze: een dikke merci! Laten we daar maar eens een voorbeeld aan nemen.”

Zin om onze 2BIO winkelpunten zelf te ontdekken? Neem een kijkje op onze winkelwijzer.