Home » Blog » Tips & Tricks » Mocktail, verfrissend, zomers

Mocktail, verfrissend, zomers

19 Juni 2017
Mocktail, verfrissend, zomers

Lees meer over

Tips & Tricks

Deel dit artikel

Een mocktail is het perfecte niet-acoholische alternatief voor een cocktail. Neem bijvoorbeeld de mojito, één van de bekendste cocktails. Laat je de rum uit het drankje dan creëer je zelf een mocktail. Handig toch?

What's your flavour?

Smaken kan je zelf samenstellen. Framboos met appelsap? Of toch eerder sinaasappelsap met een toets van ananas? Sommigen onder ons hebben misschien liever limoensap met een aroma van munt. Zo zie je maar, met mocktails kan je heel veel richtingen uit. Voor iedereen wat wils. Heerlijk toch.

Tell me, what's your flavour?

Of je nu voor zoet, fruitig of zuur bent, een mocktail kan je naar eigen wens op smaak brengen. Ben je eerder een zoetebek, doe er dan wat extra rietsuiker bij. Ga je voor de fruitige smaak, dan snij je best nog wat fruit om in de mocktail te doen. Liefhebbers van zure tongprikkels gaan dan weer resoluut voor mocktails waarin de smaak van limoen of citroen primeert.

Nog een ander extra pluspunt van mocktails vinden we bij de jongsten onder ons terug. Zo'n non-alcoholisch alternatief valt ook bij de kinderen in de smaak. Wat is het toch fun geblazen om eerst met verschillende fruitsmaken in de keuken te experimenteren om dan achteraf, na een dolle speelnamiddag, de afkoeling op te zoeken met een huisgemaakte mocktail in de hand. 

Conclusie? Mocktails zijn alom tegenwoordig en hip. Geen enkele beachbar die deze zomer op het strand geen mocktail op haar kaart heeft staan. Laat je de drukke stranden en de overvolle zeedijken liever voor wat ze zijn en blijf je lekker thuis wat zonnen in de tuin? Wij hebben alvast onze favoriete alcoholvrije cocktail gemaakt. Check onze receptenpagina voor het recept. 

Schol!