Home » Blog » Winkel in de kijker » Biocap Bouge

Biocap Bouge

18 Mei 2017
Biocap Bouge

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Als 2Bio ambassadrice trek ik heel het land door om biowinkels te bezoeken. Zo bevond ik me onlangs in het hart van Wallonië waar ik de verschillende zaken van Biocap bezocht. Als Vlaamse op bezoek bij biowinkels in Wallonië, ja het is eens wat anders.

De vestiging van Biocap in Bouge, vlak bij Namen, opende al in 2001 en was daarmee de eerste winkel van Biocap. Intussen kan je al terecht in vier winkels. In 2006 volgde een vestiging in Charleroi, in 2013 eentje in Erpent en in 2015 opende de nieuwste vestiging in Libramont.

Nee dit is geen biowinkel die zich focust op sterke trends of diëten. Wie vegetarisch of vegan wil eten, vind hier wel zijn gading maar ook voor wie houdt van een lekker stuk vlees biedt Biocap heel wat. Het gaat erom dat we wel wat minder vlees eten maar dat als we kiezen voor vlees, we gaan voor topkwaliteit en dan liefst nog van eerlijke oorsprong. Er wordt dan gekweekt met respect voor de natuur en dat komt de smaak eigenlijk alleen maar ten goede.

Naast vlees kan je hier ook terecht voor vers brood en heel wat biologische patisserie die er naar mijn bescheiden mening erg smakelijk uitziet. Er is ook een vers toog met charcuterie en een uitgebreide keuze aan biologische kazen. Je vindt er ook een aantal bereide gerechten en salades om mee te nemen.

Verder biedt Biocap alles wat je in een traditionele supermarkt zou vinden. Je kan hier dus terecht voor je volledige boodschappen zonder dat je nog ergens anders naartoe hoeft. Kortom, een fijne winkel met een eerlijke filosofie. Bio 2.0.

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Biocap Bouge
Biocap Bouge
Biocap Bouge
Biocap Bouge