Home » Blog » Winkel in de kijker » Biocap Charleroi – Cabin in the woods

Biocap Charleroi – Cabin in the woods

18 Mei 2017
Biocap Charleroi – Cabin in the woods

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Als 2Bio ambassadrice trek ik heel het land door om biowinkels te bezoeken. Zo bevond ik me onlangs in het hart van Wallonië waar ik de verschillende zaken van Biocap bezocht. Als Vlaamse op bezoek bij biowinkels in Wallonië, ja het is eens wat anders.

Laat ik eerlijk zijn, ik ben zoals veel Vlamingen niet echt fan van de stad Charleroi. Ik vind het nu niet bepaald de meest gezellige stad van het land. Toch was ik aangenaam verrast bij het zien van de vestiging van Biocap hier. Als een cabin in the woods maar dan zonder horror. Het deed me eerder denken aan een grote blokhut op vakantie. Doordat de winkel ook in het groen staat, blijft de eenheid tussen de natuur en de grote winkel mooi behouden.

Binnen vind ik het ondertussen vertrouwde gamma van Biocap. Mooie verse groenten en fruit en een groot basisgamma aan biologische producten. Allerlei fruitsappen maar ook (schuim) wijnen en trendy biologische limonades. Verder alternatieven voor klassieke suikers als agavesiroop, rijstsiroop of kokosbloemsuiker. Je vindt er ook een leuke selectie aan wereldse producten. Zo bijvoorbeeld biologische mixen voor Indische schotels of mooie Japanse theepotjes. Hier en daar wat decoratief materiaal en enkele gezonde kookboeken.

Kortom een verrijking in Charleroi die hopelijk heel wat mensen stimuleert tot een gezondere levensstijl.

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Biocap Charleroi – Cabin in the woods
Biocap Charleroi – Cabin in the woods
Biocap Charleroi – Cabin in the woods
Biocap Charleroi – Cabin in the woods
Biocap Charleroi – Cabin in the woods
Biocap Charleroi – Cabin in the woods