Home » Blog » Winkel in de kijker » Biovita Roeselare

Biovita Roeselare

18 Mei 2017
Biovita Roeselare

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Biovita is als één van de pioniers gestart met een bescheiden natuurwinkel in het Brugse. Ondertussen heeft Biovita drie supermarkten gevestigd in Brugge en Roeselare. Daarnaast is er ook nog een webshop. Biovita staat bovendien bekend als ‘de andere supermarkt’ waarbij authenticiteit, duurzaamheid en kwaliteit centraal staan.

Het was in 1988 dat oprichtster Noëlla Vantyghem voor het eerst de deuren van haar natuurwinkel opende. In het begin ging het vooral om een degelijk basisassortiment. Door de groeiende vraag naar natuur- en biologische producten is er de laatste jaren heel wat veranderd. Ondertussen heeft Biovita maar liefst 3 winkels en een webshop. “Ook het publiek van nu is heel anders dan dat van toen”, vertelt dochter Lien. “Toen ik klein was keken mensen een beetje raar op als ik zei dat ik bio voeding at, maar vandaag is er niets hipper dan bio.”

Winkel met een verhaal

“Bij Biovita draait het ook om meer dan voeding alleen. We willen dat ons verhaal klopt en trekken het biologische aspect over de hele lijn door. We willen mensen aanmoedigen om zich opnieuw bewust te zijn van wat ze eten maar ook van waar hun kledij vandaan komt en waar  het speelgoed van hun kinderen gemaakt wordt.

We hebben een uitgebreid aanbod aan droge voeding maar ook een vers toog en vlees van onze eigen slagerij in Sint-Andries. Daarnaast hebben we een fijne selectie aan verzorgingsproducten en een grote herboristerie.” Dat laatste valt meteen op als je de winkel binnenwandelt.

Een sterk team

“Alles bij ons moet kloppen, dus zorgen we er ook voor dat er een sterk team achter Biovita staat. Iedereen die hier in dienst is, heeft een degelijke achtergrond en kennis van bio. Zo werken we met gezondheidsconsulenten, diëtisten, herboristen, … steeds mensen met een passie voor een gezonde en een evenwichtige levensstijl.”

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Biovita Roeselare
Biovita Roeselare
Biovita Roeselare
Biovita Roeselare
Biovita Roeselare
Biovita Roeselare