Home » Blog » Winkel in de kijker » De Biotheek

De Biotheek

18 Mei 2017
De Biotheek

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

De Biotheek in Sint-Niklaas is een winkel met een verhaal. Het is het levenswerk van Els Van de Catsye die haar leven volledig omzwaaide na tal van gezondheidsproblemen.

De levensloop van Els is op z’n minst bijzonder te noemen. Zelf blijft ze daar vrij nuchter onder maar ze ontkent ook niet dat haar drastische ommekeer vrij opmerkelijk was. Vroeger werkte ze in de horeca maar na tal van gezondheidsproblemen moest ze afhaken. Els kreeg kanker, had nauwelijks kracht in haar benen en moest zich behelpen met krukken of een rolstoel. De dokters gaven haar maar weinig hoop.

Na ettelijke operaties en therapieën startte ze op weinig kracht aan een nieuwe studie. Uiteindelijk behaalde ze haar diploma van gezondheidsconsulent en verdiepte ze zich verder in biologische en aanvullende voeding en relaxatie.

Els, bovendien ook nog alleenstaande mama van twee kinderen, lijkt wel een supervrouw. Nadat ze haar levensstijl volledig veranderde, gezonder ging eten, stilaan opnieuw begon te sporten, draagt ze nu de zin voor het leven uit met haar overweldigend enthousiasme en stralende glimlach.

Fluitend wandelt ze door haar biowinkel in de Plezantstraat (toeval of niet) in Sint-Niklaas. Op haar eentje slaagt ze erin om naast haar huishouden ook nog eens een eigen zaak te runnen. Ze wil al haar ervaringen en advies delen met haar klanten en staat gekend om haar persoonlijke service.

Naast een gamma droge voeding vind je hier ook een grote koelcel met verse groenten en fruit. Verder ook brood en een wat vlees. “Ik leerde meer dan ooit dat gezondheid een totaalplaatje is, iets dat in zijn geheel moet worden bekeken,” aldus Els.

Biotheek
Plezantstraat 87
9100 Sint-Niklaas

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

De Biotheek
De Biotheek