Home » Blog » Winkel in de kijker » Den Teepot

Den Teepot

18 Mei 2017
Den Teepot

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Den Teepot is een echte klassieker onder de biowinkels in Brussel. Al meer dan 40 jaar kunnen de Brusselaars hier terecht voor een degelijk bio assortiment.

De winkel werd opgericht in 1974 en was daarmee een van de pioniers op het vlak van biovoeding. Ik ben erg benieuwd naar wat ik mag verwachten en wordt vriendelijk onthaald door winkelmedewerker Peter Verhaegen.

“Ja, in de jaren ’70 had bio nog het geitenwollensokken-label”, vertelt Peter. “Ondertussen is er heel wat veranderd in het biovak.  Nu ja, deze winkel op zich is weinig veranderd maar vooral het imago van bio kreeg de laatste jaren op zich een grote boost. Ik denk dat de winkelinrichting hier nauwelijks aangepast is (lacht). We willen vooral goede kwalitatieve producten brengen en een degelijk basisassortiment aanbieden. We springen ook niet meteen op trends of hypes maar wachten altijd eerst een beetje af. Extremen zijn niet aan ons besteed.”

De winkel is onderverdeeld in logische categorieën. Zo  biedt Den Teepot een ruim gamma aan ontbijtproducten, granen, peulvruchten, confituren (steeds zonder toegevoegde suiker), verse groenten en fruit van Biofresh, zuivel en een vers toog. “We bieden bovendien ook een uitgebreide selectie aan olijfolie van verschillende streken en ook heel wat fijne Aziatische producten”, vult Peter aan.

“Eigenlijk staat kwaliteit bij ons voorop, elk product dat hier binnenkomt, check ik met zaakvoerder Josef. Onze koekjes bevatten bijvoorbeeld geen geraffineerde suikers en we verkopen zwarte Griekse olijven die slechts licht gezouten zijn. Zo proberen we die gezonde levensstijl in elk gebied door te trekken. We zoeken ook steeds naar betrouwbare partners en goede producenten. Zo werken we samen met brood van 4 verschillende bakkerijen uit de buurt, sommige broden zijn met desem en andere met gist bereid. Dit wordt telkens weergegeven met kleurkaarten. Naast voeding bieden we ook verzorgingsproducten aan. We verkopen producten van het bekende merk Weleda maar ook kleine zeepjes van Les savons de couronne, een lokale zeepfabriek in Brussel. “

“Wie wil kan bij ons ook ’s middags terecht voor de lunch in het restaurant boven de winkel”, vertelt Peter enthousiast. Hij neemt me mee naar het restaurant dat blijkbaar al van sinds de opening bestaat en macrobiotische en vegan voeding serveert. 

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Den Teepot
Den Teepot
Den Teepot
Den Teepot
Den Teepot
Den Teepot