Home » Blog » Winkel in de kijker » Smaakmarkt

Smaakmarkt

18 Mei 2017
Smaakmarkt

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Smaakmarkt is een nieuw concept dat nog niet zo lang geleden de deuren opende in Asse. Nee het is geen echte biowinkel en ook geen echt restaurant, maar wat dan wel?

Alleen al aan het logo op de ramen zie ik dat dit adresje veel potentieel heeft. Smaakmarkt straalt rust, gezondheid én goede smaak uit. Ook binnen word ik niet teleurgesteld door een trendy ingerichte winkel met restaurant. De Smaakmarkt is een idee van Thomas Boone die besloot om echt iets met zijn passie voor voeding te doen. Smaakmarkt is zowel een winkel als een lunchrestaurant of een gezellige plek voor een kopje koffie of een glas wijn. Wat me opvalt is dat je hier producten vindt die je haast nergens in België kunt kopen. Zo zijn er matjes om zelf makkelijk groenten en fruit te kweken onder de titels ‘woeste worteltjes, ‘tomeloze tomaatjes’ en ‘alternatieve anijs’. Heel leuk! Ook de zelf-brouw-likeuren van Pineut en de koekjes van Generous zijn vertegenwoordigd.

“Zoals de naam zelf zegt, vertrek ik echt vanuit de smaak”, zegt Thomas. “Ik hou niet zo van labels en wil dit dan ook geen biozaak of vegetarische zaak noemen hoewel het meeste van de producten wel bio zijn en er vaak veggie gekookt wordt. Nee, voor mij primeert de smaak altijd en omdat ik op zoek ben naar de meest smaakvolle producten beland ik gewoon vaak in dat biovakje. Uiteraard vind ik het ook heel belangrijk dat ik kies voor eerlijke producten, indien mogelijk fairtrade of toch al zeker voor producenten die bewust omgaan met hun omgeving. Zo werk ik met appelen uit de buurt en ken ik het verhaal achter de producent. Als ik lokaal kan werken, dan doe ik dat ook.

Ik volgde zelf ook een opleiding tot biersommelier, een wijncursus en ken wel wat van koffie. Die kennis gebruik ik ook in mijn zaak en ik wil daar ook steeds in bijleren. Elke zaterdag komt wijnsommelier Jos Pyck ook langs voor een proeverij en advies voor onze klanten. Voor wie wil, stellen we ook met zorg een geschenkmand samen. De combinatie van eerlijke producten, persoonlijke service en een echte beleving van smaken, dat is waar ik naar streef.”

© Foto’s en tekst door Manon Macaron

Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt
Smaakmarkt