Home » Blog » Winkel in de kijker » 't Viooltje

't Viooltje

18 Mei 2017

Lees meer over

Winkel in de kijker

Deel dit artikel

Het was al in 1979 dat ’t Viooltje in Maaseik zijn deuren opende. Wat begon als een klein winkeltje groeide in 1998 uit tot een winkel van 250 m2.

Zaakvoerder Guy ontvangt me hartelijk en vertelt over zijn ervaringen in de biowereld. Over hoe het begon als iets ‘raars’, iets wat de mensen toen nog niet kenden en over hoe het vorderde over de verschillende hypes heen van de macrobiotiek tot de superfoods. “Het gaat een beetje up en down met bio”, vertelt Guy.

“Vroeger was bio enkel in speciale winkels te koop maar vandaag bieden ook de grote jongens een heel gamma aan biovoeding aan. Dat maakt het voor de kleine biohandelaars niet altijd evident.Toch willen wij ons blijven onderscheiden. Vaste klanten komen ook terug voor onze kwalitatieve producten én persoonlijke service. We hebben een ruim gamma aan zowel traditionele bioproducten als verschillende theesoorten, alternatieve suikers, (glutenvrije) deegwaren, koekjes,…

Daarnaast bieden we in onze verstoog ook enkele bereide gerechten, quiches en veggie burgers aan. We hebben ook een wekelijkse aanvoer van biologisch vlees en wat verse vis,. De groenten komen van bij Biofresh, Belgische verdeler van gecontroleerde biologische groenten en fruit. We gaan voor een evenwicht tussen de producent en de handelaar en we willen een eerlijk product brengen naar de consument.”

© Foto’s en tekst door Manon Macaron