Home » Recepten » Penne met romige peterseliepesto, spinazie en balletjes van kippengehakt

Penne met romige peterseliepesto, spinazie en balletjes van kippengehakt

zoom93.jpg

Deel dit recept

30 min. - makkelijk (4 personen)

  1. Kruid het kippengehakt met de kippenkruiden, peper en zout. Rol er balletjes van. Bak de balletjes aan in een diepe stoofpan met 2 el olijfolie.
  2. Kook de penne beetgaar in gezouten water.
  3. Doe intussen de knoflook in de keukenrobot, maal fijn. Voeg de peterselie, de basilicum, 60 g geroosterde pijnboompitten en de parmezaanse kaas toe. Maal fijn tot je een dikke pesto krijgt. Voeg 2 el olijfolie toe en meng goed.
  4. Voeg de spinazie toe bij de gehaktballetjes en laat meestoven. Voeg de pesto en de room toe en laat alles nog even meestoven.
  5. Giet de penne af en meng de pasta onder de romige pestosaus, breng op smaak met peper en zout. Werk af met wat geroosterde pijnboompitjes en extra parmezaanse kaas.

ingrediënten


  • 480 g penne van 2 bio
  • 300 g kippengehakt
  • 1 tl kippenkruiden
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 kleine bussel krulpeterselie
  • 1 handvol basilicum
  • 80 g geroosterde pijnboompitten
  • 4 el parmezaanse kaas + extra voor erbij
  • 3 el room
  • 400 spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

2bio inspiratie

gerelateerde recepten