Home » Recepten » Zalm teriyaki met rijstnoedels, paksoi en cashewnoten

Zalm teriyaki met rijstnoedels, paksoi en cashewnoten

zoom97.jpg

Deel dit recept

Iets moeilijker - 40min.

  1. Meng alle ingrediënten voor de teriyakisaus en laat de zalmfilets zo’n 20 min. marineren in de saus.
  2. Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water, laat uitlekken en zet apart.
  3. Verhit de wok met wat sesamolie, doe er de look, de fijngesneden paksoi, de cashewnoten en de sojabonen bij en laat goed doorwokken, voeg er dan de rijstnoedels en de sojasaus aan toe.
  4. Verhit intussen een pan op het vuur met wat olie en leg er de gemarineerde zalmfilets in, laat kort bakken aan elke kant. Ze mogen vanbinnen nog een beetje rauw zijn.
  5. Giet de rest van de marinade in de wok bij de rijstnoedels en meng goed door.
  6. Schik de rijstnoedels op een bord en schik er de zalm op.

ingrediënten


  • 2 biologische zalmfilets
  • ½ pakje rijstnoedels
  • 1 grote paksoi, gewassen en fijngesneden
  • handvol sojabonen, gedopt
  • handvol cashewnoten
  • 1 teentje look, fijngeplet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el plantaardige olie

Voor de teriyakisaus:

  • 1/2de teentje look, fijngeplet
  • 4 el rijstwijn (sushiwijn)
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 4 el rietsuiker
  • 1 el honing

2bio inspiratie

gerelateerde recepten