Home » Recepten » Melanzane alla parmigiana (ovenschotel met aubergines, tomaat en parmezaan)

Melanzane alla parmigiana (ovenschotel met aubergines, tomaat en parmezaan)

zoom78.jpg
vegetarisch
glutenvrij

Deel dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de plakken aubergine in een vergiet, bestrooi elke laag met zout, laat ze 30 minuten uitlekken, spoel ze af en dep ze droog. Verhit de olie in een grillpan, leg er de plakken aubergines in en bak ze aan beide kanten lichtbruin.  Laat ze op keukenpapier uitlekken.
     
  2. Stoof de fijngesneden look en sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, laat even stoven en kruid af met peper en zout.
     
  3. Schik een laagje aubergines in de ovenschaal en schik er enkele schijfjes mozzarella op. Overgiet met een deel van de tomatensaus en leg er dan opnieuw een laagje aubergines op, daarboven weer mozzarella en daarboven weer tomatensaus. Werk af met nog wat mozzarella en de Parmezaanse kaas.
     
  4. Zet de ovenschotel zo’n 20 min. in de oven en serveer met brood.

ingrediënten


  • 2 kleine aubergines
  • 2 bolletjes mozzarella, in schijfjes
  • 50 g gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 1 sjalotje
  • 1 blik gepelde tomaten 2bio
  • olijfolie
  • peper en zout

2bio inspiratie

gerelateerde recepten