Home » Recepten » Pasta met ricotta-pesto, groene asperges, gepocheerd ei en garnaaltjes

Pasta met ricotta-pesto, groene asperges, gepocheerd ei en garnaaltjes

zoom124.jpg

Deel dit recept

Gemiddeld – 35 min.

  1. Breng het water aan de kook voor de pasta.
  2. Mix de bladpeterselie met de knoflook, de pijnboompitten en 4 el olijfolie fijn. Mix de ricotta eronder en kruid met peper en zout.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  4. Breng water met azijn aan de kook voor de eitjes. Maak groentepasta van de courgettes met behulp van een spiralizer.
  5. Doe wat olijfolie in een grote diepe steelpan, doe er de groene aspergepunten, peultjes en de erwtjes in en laat even stoven tot ze nog een beetje knapperig zijn.
  6. Giet de spaghetti af en voeg samen met de courgetti toe aan de diepe steelpan met de lentegroenten. Roer er de ricotta-pesto onder.
  7. Pocheer de eitjes, laat ze even uitlekken en schik ze op de pasta. Werk af met de grijze garnaaltjes en kruid met peper en zout.

ingrediënten


  • 200g spaghetti
  • 2 courgettes
  • 1 bussel groene aspergepunten
  • 100g doperwtjes (vers of diepvries)
  • 100g peultjes
  • 1 teentje gepelde knoflook
  • handvol verse bladpeterselie
  • handvol pijnboompitten
  • 150g ricotta
  • 150g grijze garnaaljes
  • 4 eitjes
  • 6 el olijfolie
  • 4 el azijn
  • peper en zout

2bio inspiratie

gerelateerde recepten