Snijd de pompoen overlangs in twee en verwijder de pitjes. Snijd er één stuk af (3 cm dik) en snijd het stuk in kleine blokjes. Leg de stukjes op een bakplaat en bedruppel ze met olijfolie. Leg de rest van de pompoenhelften met het snijvlak naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze zo’n 45 min. in de oven tot de pompoen zacht is. Breng intussen het water aan de kook voor de spaghetti.
Haal de pompoen uit de oven en lepel het vruchtvlees uit de schil, mix het vruchtvlees met de ricotta, kruid met peper, zout en currypoeder.
Bak de spekblokjes zonder vetstof aan in de pan.
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water en giet af.
Doe de spaghetti terug in de kookpot, doe er het pompoenmengsel, de pompoenblokjes, de eieren en de spekjes bij, meng goed en zet even terug op het vuur. Kruid met peper en zout en serveer.