Home » Recepten » Curry van zoete aardappel met kikkererwten

Curry van zoete aardappel met kikkererwten

zoom126.jpg

Deel dit recept

Makkelijk - 20 min

Pel de rode ui en de knoflook en snipper fijn. Spoel de prei en snijd in ringen.

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, snijd de tomaat in blokjes. Doe de kikkererwten in een zeefje en spoel ze even met wat water.
  2. Stoof de rode ui en de knoflook aan in een diepe pan met wat olie. Voeg de prei en de zoete aardappel toe en laat even meestoven. Voeg het water toe en laat even pruttelen. Voeg de blokjes tomaat, de kikkererwten, de currypasta en de kokosmelk toe. Laat zachtjes pruttelen tot alles mooi gaar is.
  3. Schep de curry in de kommetjes en werk af met wat gedroogde uitjes, fijngesnipperde lente-ui, fijngehakte cashewnootjes en verse koriander.

ingrediënten


  • 1 blik kikkererwten van 2bio
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 tomaat
  • 1 preistengel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el currypasta (gele of rode)
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 el arachideolie

Voor de afwerking:

  • Gedroogde uitjes
  • Fijngesnipperde lente-ui
  • Fijngehakte cashewnootjes
  • Verse koriander

2bio inspiratie

gerelateerde recepten