Home » Recepten » Filowraps met couscous en groenten
Filowraps met couscous en groenten
Deel dit recept
Kook de couscous gaar in de bouillon en laat afkoelen.
Stoof de ajuin aan in een kookpot met wat olijfolie, voeg er de paprikablokjes, de wortelblokjes, de courgetteblokjes en de kerstomaatjes aan toe. Laat goed stoven. Voeg er de rozijnen aan toe en kruid met de ras en hanout en het kaneelpoeder. Meng het geheel onder de couscous. Laat opnieuw een beetje afkoelen en meng er de fijngehakte peterselie onder. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een filovel, smeer het in met wat olijfolie met behulp van een borsteltje, leg er een tweede vel op en smeer het opnieuw in met wat olijfolie. Schik er een beetje van de couscousvulling op en rol het filodeeg op. Sluit de zijkanten en leg die naar beneden. Smeer het opnieuw in met wat olijfolie. Herhaal dit voor alle wraps. Bak de filowraps zo’n 20 min in de oven.
Meng intussen alle ingrediënten voor de dip. Serveer de dip bij de warme filowraps met wat veldsla.